vadarviktigt.blogg.se

Det här med barn

Publicerad 2013-06-29 09:52:02 i Allmänt,

UNICEF/Kate Holt
Många barn i Etiopien har förlorat en eller båda sina föräldrar.
 
 
UNICEF/Georgina Cranston
Smutsigt vatten dödar fler barn än krig.
 
 
UNICEF/Donna DeCesare
Tonio Jorge, 6 år, i El Salvador fyller små plastpåsar med kol som hans familj säljer på marknaden där de bor.
 
UNICEF/Josh Estey
En liten pojke vaccineras mot mässling i Indonesien.
 
 
Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

http://unicef.se/stod-oss 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela